Ulemper med Norton

  Som teknologien forbedrer, fortsetter antall måter datamaskinen din blir smittet på. Et kvalitets anti-virusprogram spiller en viktig rolle i virusbeskyttelse, men det er ikke lett å velge riktig programvare blant dusinvis av alternativer. Et pålitelig navn i bransjen er Norton AntiVirus, et produkt forbrukere har brukt til å bekjempe skadelig programvare siden 1991. Mens Norton tilbyr en rekke fordeler for brukerne, er det også ulemper å vurdere.

Krevende ressurser

Før 2009-versjonen av Norton AntiVirus hevdet kritikere som Top Ten Reviews at programvaren krevde betydelig minne for å fungere. Dette reduserte den generelle ytelsen til datamaskinen og negerte noen av de positive effektene av programmet. Mens Norton gjorde et poeng for å rette opp dette problemet i 2010-versjonen, kan datamaskiner som har en gammel kopi installert, oppleve ressursproblemer.

Kostnad

I september 2010 selger Norton AntiVirus 2011 for $39,99. Selv om det ikke er det dyreste virusbeskyttelsesprogrammet, kan forbrukerne velge et gratis alternativ. Med gratis programmer som Microsoft Security Essentials og AVG Free mottar sammenlignbare ratings, bør du avgjøre om funksjonene til Norton virkelig er verdt ekstra penger.

Slow First Scan

Selv om det ikke er rapportert i alle versjoner, vil 2010 Norton Antivirus applikasjon opplever sporadisk problemer ved langsomhet når du kjører den første malware-skanningen på et system. Brukere må kjøre en skanning av datamaskinen etter at du først installerte programvaren. Denne prosessen tar tidvis en lengre periode. Avhengig av datamaskinens generelle evne, kan du kanskje ikke bruke andre programmer mens Norton gjør sin første skanning av harddisken.

Tekniske støtteproblemer

Når du installerer programmet på et system som allerede er smittet med skadelig programvare , kan det oppstå flere problemer. Mens Nortons tekniske støtte foreslår en løsning ved å kjøpe et eget program, finnes det alternative løsninger som ikke koster deg en pen penny. Dette feilaktige teknisk supportforslaget ble notert på PC Magazines gjennomgang av Norton AntiVirus 2010.

Avinstalleringsproblemer

Hvis du forsøker å fjerne Norton AntiVirus, viser avinstallasjonsprosessen vanskelig. I stedet for å tørke datamaskinen ren av programmet, fortsetter spor av det til å ligge på harddisken. Dette er et område hvor Norton ikke konkurrerer med sine konkurrenter, ifølge PC Antivirus-anmeldelser. Granskere hevdet: 'Avinstallering av Norton er ikke så nær som å avinstallere McAfee, som setter standarden for rask, ren og enkel avinstallasjon for antivirusprogramvare.'