Slik partisjonerer du Windows XP og LINUX

 

1.

Last ned, brenne til disk og oppstart til harddiskpartisjoneringsprogramvare, for eksempel Easeus Partition Master, GParted Live CD eller Parted Magic.

Klikk på harddisken som skal deles.

3.

Høyreklikk eventuelle eksisterende partisjoner og velg 'slett.' Hvis stasjonen inneholder eksisterende partisjoner som du vil lagre, klikker du på 'endre størrelse' i stedet for 'slett.' Endre størrelse på en partisjon kan ta et par timer, avhengig av den nye størrelsen og hvor mye data den inneholder.

4.

Høyreklikk harddisken og velg 'opprett partisjon. ' Klikk på 'NTFS' for partisjonstypen. Skriv inn en størrelse for Windows XP-partisjonen og trykk på 'Enter' -tasten.

5.

Høyreklikk harddisken og velg 'opprett partisjon.' Klikk på 'Linux Swap' for partisjonstypen. Skriv inn 2 gigabyte for partisjonsstørrelsen og trykk på 'Enter' -tasten.

6.

Høyreklikk harddisken og velg 'opprett partisjon.' Klikk på 'EXT4' for partisjonstypen, hvis tilgjengelig Ellers klikker du på 'EXT3'. Skriv inn en størrelse for Linux-partisjonen og trykk på 'Enter' -tasten.

7.

Klikk på 'Apply' for å utføre partisjoneringsoperasjonene.

8.

Tips og advarsler

  • Installer Windows XP først og Linux andre, fordi Linux installerer en oppstartslaster som lar deg velge mellom Windows og Linux ved oppstartstid. Microsoft-operativsystemer gjenkjenner ikke Linux og tillater ikke et dobbeltstart.
  • Når du sletter en partisjon, må du være sikker på at du har sikkerhetskopiert data du vil lagre.
  • Du har to alternativer tilgjengelig når flere datamaskiner operativsystemer, for eksempel Windows XP og Linux, må kjøres. Et av operativsystemene kan være verten, og den andre kan kjøre som gjest under virtualiseringsprogramvare, eller harddisken kan deles for å tillate hvert operativsystem full tilgang til maskinvaren, ett operativsystem av gangen. Partisjonering av en harddisk for en oppstart med to oppstart gjør at hvert operativsystem er uavhengig av det andre.