Hvordan sette et tekstfelt i MS Word

 

1.

Åpne Microsoft Word. Åpne et nytt dokument. Hvis du har Word 2000, 2002 eller 2003, klikker du på 'Vis' -knappen. Marker 'Verktøylinjer' og klikk 'Skjemaer' for å aktivere skjemaverktøylinjen. Skjemaverktøylinjen vises enten festet til de andre verktøylinjer eller på selve dokumentet. Klikk på den grå toppen av verktøylinjen og dra den rundt for å flytte den.For Word 2007 eller 2010, klikk på 'Microsoft Office' -knappen, og klikk deretter på 'Word Options'. Velg 'Popular' og klikk avkrysningsboksen ved siden av 'Vis utviklerfane i båndet.' Klikk på 'OK'.

2.

Hvis du bruker Word 2000, 2002 eller 2003, klikker du på 'ab' -ikonet på skjermverktøylinjen. Dette er tekstformularfeltknappen. Et tekstfelt vises på dokumentet.Hvis du bruker Word 2007 eller 2010, klikker du på 'Utvikler' -fanen. Klikk på 'Legacy Tools' -ikonet og velg deretter 'ab' -knappen. Tekstfeltet vises på dokumentet.

3.

Høyreklikk tekstfeltet. Klikk på 'Egenskaper'. Velg ønsket format du vil bruke, for eksempel tekst, tall, gjeldende dato eller nåværende tid. Skriv inn ønsket tekst i 'Standard' -boksen. Microsoft Word vil automatisk fylle ut gjeldende datoer og klokkeslett. Klikk på 'OK' for å lagre endringene.

Tips og advarsler

  • Tekstfeltet vises når du er markøren, men du kan flytte den ved å trykke mellomromstasten foran eller bak den.
  • Microsoft Word tilbyr et stort utvalg av forskjellige funksjoner, alternativer og tilpasning. Et av funksjonene i Microsoft Word er muligheten til å lage tekstfelter, som lar deg legge inn en blokk med tekst i en skyggelagt boks. Et tekstfelt er nyttig for å lage oppgaver, instruksjonspapirer og demonstrasjonspapirer. Microsoft-ord gjør prosessen med å lage et tekstfelt svært brukervennlig.