Photoshop-skanningstips

  Mange bruker skannere til å overføre elementer til et digitalt format for å manipulere dem på en datamaskin. Disse skannede bildene brukes ofte i et program kjent som Photoshop. Hvis du bruker Photoshop til å skanne et bilde, er det flere tips som kan bidra til å forbedre skannekvaliteten.

Rengjør skanneren

Hvis skanneren din er skitten, har du også et skittent bilde. Før du skanner, bør du rengjøre skanneplaten med litt glassrenser og en myk klut. Dette vil fjerne eventuelle smuss fra skanningssengen og gjøre bildene dine bedre.

Riktig innstilling

Når du er i Photoshop og klikker på skanneknappen, vises en innstillingsmeny. Det er viktig å plassere disse innstillingene på riktig måte av høyeste kvalitet. For å få det beste bildet ut av skanneren, still inn bitdybden ved 24-bit, oppløsningen ved 300 dpi, og sett filformatet til PSD, som er standard photoshop-dokumentformatet.

Forhåndsvisning

En annen nyttig skanningstips er å forhåndsvise skanningen før du skanner. I skanneinnstillingsmenyen har du også muligheten til å forhåndsvise skanningen. Forhåndsvisning vil tillate deg å se om bildet ditt er sentrert i skanningen, hvis det er rynker eller krøller, og hvis det er støv som du kanskje har savnet når du rengjør skanneren. Hvis noen av disse problemene blir lagt merke til, ta et øyeblikk for å justere, flate eller rense bildet ditt før du skanner.