Slik legger du til A5 til Adobe PDF Writer

 

1.

Sett opp sidegenskapene i det opprinnelige programmet. Velg A5 eller opprett et tilpasset papir som samsvarer med A5-papirstørrelsen.

2.

Start utskriftsprosessen fra det opprinnelige programmet og velg 'Adobe PDF' som skriveren.

3.

Angi dimensjonene til PDF-filen fra PDF-dialogboksen. For Windows, klikk 'Set Up' og deretter 'Properties.' For Mac OS X klikker du på PDF-alternativene fra hurtigmenyen i utskriftsdialogboksen.

4.

Finn papirstørrelsen fra rullegardinmenyen. Hvis A5 ikke er tilgjengelig, klikker du på 'Legg til / modifiser' og opprett en ny A5. Skriv inn bredde og høyde og lagre endringene.

5.

Klikk på ' Skriv ut. 'Adobe standardiserer å gi det nye PDF-dokumentet samme navn som det originale dokumentet, men med .pdf som filtype. Hvis du velger å, velg et nytt navn og en filplassering før dokumentet konverteres.

Tips og advarsler

  • A5-papir er 210mm x 148mm.
  • Adobe Acrobat PDF Writer er PDF (bærbar dokumentformat) skriverdriver som følger med Acrobat. Det lar brukerne skrive ut til PDF fra hvilket program de bruker på en datamaskin som har Acrobat installert. PDF Writer er standard til de papirinnstillingene datamaskinen bruker når de skrives ut til tradisjonelle skrivere, men disse innstillingene kan endres.