Hva er Business Flow?

 

Definisjon

Forretningsflyt er prosessen der oppgaver i en bedrift finner sted. Det er trinnene i forretningsprosessen fra start til slutt, og det sikres at mål og mål for selskapet er oppfylt. Forretningsflyt viser også alle hovedkomponentene i forretningsprosessen.

Formål

Forstå bedriftens flyt er viktig for veldrevne organisasjoner. Forretningsflyt gir arbeidsgivere og ansatte den kunnskapen som trengs for å forstå den unike forretningsprosessen til selskapet de jobber for eller kjører. Det tillater disse personene å forstå forretningskravene og bidrar til å bestemme områder der selskapet trenger forbedringer.

Funksjoner

Forretningsflyt er illustrert med diagrammer mange ganger. Et forretningsdiagram viser arbeidsoppgaven i virksomheten og de avdelingene som er ansvarlige for oppgavene. Det hjelper å definere og analysere hver prosess. Et forretningsflytdiagram illustrerer hvordan informasjon samles inn, sirkuleres og avsløres. Forretningsstrøm, også kalt forretningsprosess, er en beskrivelse av systemet der en virksomhet flyter. Forretningsflyten illustreres ofte ved hjelp av et forretningsmessig flytskjema eller forretningsprosessdiagram.