Slik brenner du tekstbehandlerfiler til en CD

 

1.

Lagre filen i flere formater ved hjelp av 'lagre som' -funksjonen i 'Fil' -menyen. For best å dekke basene dine, lagre først som tekstbehandlerens standard dokumentformat (dette gir den beste overføringen av informasjon uten tap av formatering eller andre detaljer, men du vil bare kunne åpne den på datamaskiner med samme program installert). Lagre flere kopier av filen i dokumentformatet (.doc), Rich Text format (.rft) og vanlig tekstformat (.txt) slik at du kan åpne dem i andre tekstbehandlere og på datamaskiner med andre operativsystemer systemer, inkludert både PCer og Macer. Legg alle disse filene, som du lagrer dem, i samme filmappe for å gjøre dem enkle å finne når du brenner dem.

2.

Sett inn en tom CD-ROM i datamaskinens stasjon, og legg den glatte, regnbue-reflekterende siden ned. Med mange datamaskiner vil dette føre til at CD-brennerprogramvaren åpnes automatisk. Hvis ikke, finn den i datamaskinens programfiler katalog (de fleste datamaskiner med CD-brennere kommer med denne programvaren fabrikkinstallert og vil ha programnavn som inneholder ordene 'CD-brenner' eller 'CD-brenner').

3.

Velg programmets mal for å brenne data-CDer (dette vil vanligvis være det første spørsmålet du får etter at du har åpnet programmet, du blir bedt om å velge en data- eller lyd-CD ).

Følg programmets beskjeder for å velge filene, og brenne data-CDen. Programmet vil be deg om å bla gjennom datamaskinens harddisk for å velge filer (det kan hende du kan velge alle samtidig, eller må velge dem en om gangen i henhold til programmet), og følg deretter programmets spørsmål om å brenne CDen og vent til programmet informerer deg om at brenningsprosessen er ferdig.

5.

Merk CD-en ved hjelp av en permanent markør.

Uansett hvilken datamaskin og operativsystem du foretrekker, forblir den grunnleggende tekstbehandleren et stifterprogram for mange forretningsområder og personlig bruk. For mange mennesker inneholder tekstbehandlingsfiler noen av de viktigste informasjonene i deres liv, noe som gjør det viktig, i mange situasjoner, å kunne transportere denne informasjonen pålitelig fra datamaskin til datamaskin. Bruk CD-brennerprogramvare for å sikre sikker passering av tekstbehandlingsfilene.