Slik kobler du OpenOffice Base til MySQL

 

1.

Last ned Connector / J-filen fra MySQL-nettstedet (se Ressurser). Unzip filen til et passende sted.

2.

Start OpenOffice. Klikk på 'Verktøy' -menyen og velg 'Alternativer'. Velg 'Java', funnet under 'OpenOffice.org' i menytreet til venstre.

3.

Klikk på 'Class Path' -knappen og klikk deretter 'Legg til arkiv. ' Naviger til plasseringen av den ekstraherte filen, og klikk den en gang for å markere den. Klikk på 'Åpne'. Filen skal vises i listen 'Tilordnede mapper og arkiver'. Klikk på 'OK'.

4.

Lukk eventuelle OpenOffice-vinduer du kan ha åpne, samt OpenOffice Quickstarter. Start på nytt OpenOffice.

5.

Klikk på 'Fil' -menyen, sving over 'Ny' og velg 'Database'. Velg «Koble til en eksisterende database» -knapp og velg 'MySQL' fra rullegardinmenyen rett under den. Klikk på 'Next'.

6.

Klikk på knappen 'Koble til JDBC (Java Database Connectivity)'. Klikk på 'Neste'.

7.

Skriv inn navnet på databasen i tekstfeltet merket 'Database navn'. Skriv inn domenenavnet eller IP-adressen til MySQL-serveren i tekstfeltet 'Server-URL'. La informasjonen i tekstfeltet merket 'Portnummer' som '3306' være, med mindre du vet sikkert at MySQL-serveren bruker en annen port. Klikk på 'Neste'.

8.

Skriv inn brukernavnet for MySQL-serveren. Merk av for 'Passord kreves' hvis du vet at du trenger et passord for å koble til serveren. OpenOffice vil be deg om å skrive inn passordet når du faktisk kobler til. Klikk på 'Neste'.

9.

Klikk på 'Fullfør'. Naviger til stedet der du vil lagre filen og skriv inn et filnavn. Klikk på 'Lagre'.

Tips og advarsler

  • Hvis du kjører MySQL-serveren på din egen datamaskin, skriv du bare 'localhost' i 'Server URL-feltet 'i trinn 7.
  • OpenOffice Base er en gratis databaseprogramvare som kan lage egne databaser, samt koble til eksisterende databaser. Hvis du har en MySQL-database og ønsker å vise og redigere dataene i den ved hjelp av OpenOffice Base, må du installere en spesiell Java-kontakt og legge inn noen detaljer i Base før du kan gjøre det.