Slik reparerer du XLS-programvare

 

1.

Lag en kopi av den skadede XLS-filen. Arbeid alltid fra en kopi. Hvis filen ikke kan kopieres, er det usannsynlig at det kan åpnes i det hele tatt.

2.

Installer et Excel-gjenopprettingsverktøy. Tre shareware verktøy som er kjent for å fungere er 'Recovery Toolbox for Excel,' 'ExcelFIX' og 'Kernel Recovery for Excel.' Alle tre er tilgjengelige for gratis nedlasting (se Resources).

3.

Importer XLS-filen som trenger reparasjon. Du kan enten dra og slippe filen eller velge 'File' og deretter 'Open' for å importere en fil i et hvilket som helst Windows-program.

4.

Forsøk å reparere XLS-filen og lagre den. Avhengig av programvaren, kan dette trinnet kreve at du kjøper en lisens.

Tips og advarsler

  • Bruk alltid en kopi av XLS-filen. Prosessen med å gjenopprette filer inkluderer liten risiko for ekstra skade. Du kan redusere denne risikoen ved å jobbe med en kopi av filene dine.
  • Microsoft Excel-regneark kan bli ødelagt av en rekke årsaker, inkludert uventede systemavbrudd, programvarekrasj, virus eller mediafeil på enheter der Excel-filer lagres. Excel-formatet (XLS) -filformatet tillater noe gjenoppretting, men prosedyren krever ofte et eksternt bruksprogram for å utføre operasjonen. Det finnes en rekke sharewareverktøy som reparerer XLS-filer. Disse programmene er tilgjengelige for gratis nedlasting og kan være nyttig for å avgjøre om korrupte XLS kan til og med repareres.